Çanakkale Boğazı üzerinde inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 30 tabliye blokunun montajı yapıldı.
Ülkemizin en önemli ulaştırma projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar gece gündüz devam ediyor. 30 tabliye blokunun montajının yapıldığı projede yol görünmeye başladı.
1915 Çanakkale Köprüsü’nde önemli bir gelişme yaşandı. Kuleler atasındaki mega tabliye bloklarının birleştirilmesiyle yol görünmeye başladı. Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü olan 18 Mart 2022’de hizmete açılması planlanan köprü için geri sayım başladı. Köprünün açılmasıyla Çanakkale Boğazı, 6 dakikada geçilecek ve kesintisiz ulaşım sağlanacak.
18 Mart 2017’de temeli atılan projede aradan geçen 4,5 yılda çok aşama katedildi. Köprünün ana hatlarının montajı tamamlandı. Araçların geçeceği yolu oluşturacak tabliye bloklarının montajına başlandı. Köprünün yolunu ulaştıracak her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki mega tabliye bloklarının bağlanacağı askı halatlarının ana halatlara montajı çalışması ise halen devam ediyor. Gelinen son aşamada; köprünün 2 kule arasındaki 2023 metre uzunluğa sahip orta açıklığına 15 mega tabliye blokunun montajı yapıldı. Bu işlem sonrasında projede araçların geçeceği yol görünmeye başladı.