“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerYatırım HaberleriErciyes Dağı Kayak Merkezi'ndeki Otel Sayısı 25'e Çıkacak

Erciyes Dağı Kayak Merkezi’ndeki Otel Sayısı 25’e Çıkacak

Kış turizminin sevilen adreslerinden Erciyes Dağı’na yeni otel yatırımları yapılacak.


Türkiye’nin gözde kayak merkezi Erciyes Dağı’na yeni otel inşaatları yapılacak. Bölgede 13 olan otel sayısı 25’e çıkacak.


Hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapan Erciyes Dağı’na olan ilgi günbegün artıyor. Dolayısıyla gözde kayak merkezinde yeni konaklama tesislerine ihtiyaç duyuluyor. Yatırımcıların yeni rotası Erciyes Dağı Kayak Merkezi’nde 13 olan otel sayısının yeni yatırımlarla 25’e yükselmesi planlanıyor.


Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Erciyes Master Planı’nın yaklaşık 16 yıldır başarılı bir şekilde uygulandığını ifade etti. Turizm sektörü için en önemli hususlardan birinin konaklama olduğuna dikkati çeken Cıngı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla Erciyes’te otel parsellerinin ihale edildiğini ve yatırımların başladığını belirtti.

Otel zincirlerine her geçen gün yenilerinin dahil olduğunu aktaran Cıngı, “Tüm dünyadan misafirlerin geldiği Erciyes Dağı’na turizm yatırımcılarımızın ilgisi arttı. Halihazırda devam eden 650 milyon liralık bir otel yatırımımız bulunuyor. Mevcutta bin 500 olan yatak kapasitemiz 3 yıl içerisinde 3 bin 500’e yükselecek. Erciyes, diğer parsellerin de tamamlanmasıyla birlikte 1.2 milyar lira yatırım daha alacak. Hedefimiz ise önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde yatak kapasitesini 8 bine yükseltmek” dedi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments