“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerYatırım HaberleriAmasya Suluova'ya İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi

Amasya Suluova’ya İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi

Amasya’nın Suluova ilçesinde 9 milyon 813 bin lira yatırımla hayata geçirilen içme suyu arıtma tesisi projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Suluova Belediyesi tarafından hayata geçirilen içme suyu arıtma tesisi projesi 9 milyon 813 bin liraya mal olacak. Temel atma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Üçok, seçim vaatleri arasında yer alan projelerden birini daha hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi..


Bu proje ile ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Derinöz Barajı’ndan alınan suyun arıtılarak halkın kullanımına sunulacağını belirten Üçok, projenin tamamen Belediye’nin imkanları ile yapılacağını ifade etti. Projenin 150 günde tamamlanacağını bildiren Üçok, bu projeyle saniyede 110 litre suyu arıtacaklarını belirtti. Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan kuraklığa dikkat çeken Erdoğan, tesisin Suluova’ya hayırlı olmasını diledi.


Bir yıl içerisinde atık su arıtma tesisinin de temelini atacaklarını müjdeleyen Erdoğan, atık su arıtma tesisi projesini Avrupa Birliği hibe programı ile gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments