İstanbul’da çok sayıda konut projesine imza atan Huma Yapı, Çengelköy’de 100 milyon liralık yeni bir yatırım için düğmeye bastı.
Çengelköy, Tuzla, Sancaktepe, Çekmeköy, Avcılar, Güneşli ve Halkalı’da çok sayıda konut projesini hayata geçiren Huma Yapı, yeni projesi için de Çengelköy’ü tercih etti. 100 milyon lira değerindeki yeni proje için düğmeye basan firma, inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlamayı planlıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Huma Yapı’nın Sahibi Yusuf İzzettin Aydın, “Burada tek blok yapmak için yola çıkmıştık ama ardından ikinci bloğu ekleyerek kentsel dönüşüm projesine başladık. Proje şu anda devam ediyor. Nisan 2022’de ilk bloğu, Ekim 2022 de 2.bloğu teslim etmeyi hedefliyoruz” dedi.
2021 yazında arsa sahipleri ile anlaşmalar yapmaya başladıklarını ve 2021 yılı sonunda yaklaşık 65 arsa sahibi ile sözleşme imzaladıklarını belirten Aydın, böylelikle Vadi Çengelköy projesine başladıklarını dile getirdi. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım maliyeti olan proje için ülkemiz ve dünyanın içinde olduğu pandemi şartları gereği bir konsorsiyum oluşturduklarını söyleyen Aydın, projede kullanılacak tüm malzemelerin son teknoloji ürünü olacağını ifade etti. Aydın, her daire için kişiye özel çözümler sunmaya çalıştıklarını aktardı.
Geleneklerini önemseyen bir mimar olarak aileye çok önem verdiğinin altını çizen Aydın, “Ailenin kız veya erkek çocuğu olması, çocuk sayısı, aile yapısı, yaşam anlayışı, modern, klasik tarzına göre özel çözümleri ekibimiz ile üretmeye çalışıyoruz. Arsa sahipleri ve satışı gerçekleşmiş olan daire sahipleriyle görüşüp aile yapısına göre öneriler getiriyoruz ve bunu çok şükür ilk projelerimizde başardık. Çok önemli geri dönüşler aldık. Engelliler için sunduğumuz çözümler basit bir asansör veya rampadan çok daha fazlası. Onları dinleyip konuşarak onlar için neler yapabileceğimize beraber karar vererek onların hayatlarına daha fazla nasıl konfor sağlayacağımızı bulmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.
Çocuk oyun alanlarında da önemli yenilikler hayata geçirmek için uğraştıklarının altını çizen Aydın, “Çocuk oyun alanlarında klasik salıncak, kaydırak, zıp zıp gibi malzemelerden oluşan oyun parkları yerine sadece vakit geçireceği değil zihin yapılarını da geliştiren oyun sistemleri oluşturmaya çalışıyoruz. Mimarlık günümüzde gelişen teknoloji yanında sosyal bilim dallarıyla paralel hareket etmeli. İnsanların yaşam alanlarına mümkün olduğunca daha çok mutluluk eklememiz lazım” dedi.