“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerEkonomi Haberleriİstanbul’da Fiyat Artışı Yüzde 100’ü Buldu

İstanbul’da Fiyat Artışı Yüzde 100’ü Buldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan fiyat endeksi değerlendirmeleri sonucunda İstanbul konut fiyat artış endeks oranı yüzde 100’ü aştı. Açıklanan veriye göre İstanbul yıllık konut fiyat artışında bir rekora imza attı. 

Son günlerin en önemli gündemi haline gelen konut fiyat artışlarında İstanbul öne çıktı. TCMB tarafından açıklanan fiyat endeks verilerinde Ocak ayında konut fiyatlarında yüzde 77,6 artış gözlemlenirken Şubat ayı fiyat artış endeksi yüzde 102,2 oldu. İstanbul’da ev satın alma oranları git gide zorlaşırken kiralık ev fiyatlarında da yeni artışlar meydana geldi. Yeni konutlarda fiyat artış endeksinin yıllık yüzde 114,6 olmasıyla birlikte yeni olmayan konutlarda bu oran yıllık yüzde 107,6’ya ulaştı. Veriler sonucunda İstanbul ilindeki konutlarda güncel metrekare fiyatı 13 bin 836 TL olarak kaydedildi. 

TCMB İstanbul verilerinin ardından diğer illerin fiyat artış verilerini de paylaştı. Gözlemlenen yüksek artışın sonucunda İstanbul’u yıllık yüzde 97,1 oran ile Ankara takip ediyor. Metrekare fiyatı 6 bin 225 TL açıklanan Ankara’yı ise yüzde 90,1 oranıyla İzmir izliyor. İzmir’de metrekare fiyatı 10 bin 61 TL. 

Özellikle büyükşehirlerde yaşanan konut satış fiyatlarının artması kiralama bedellerine de yansıyor. Her geçen gün yaşanan malzeme ve satış fiyat artışları kiralık konutların da olduğundan yüksek bedellere teslim edilmesine sebebiyet veriyor. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“isaf-banner
“UNICERA

Most Popular

Recent Comments