“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerUlaştırma Haberleriİzmir’de Ulaşım İhalesi Tamamlandı

İzmir’de Ulaşım İhalesi Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi aşırı yağış nedeniyle yıkılan köprü ve taşıt yollarını iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. 9 ilçede 14 karayolunu yenileme ihalesine ise 114 milyon TL’lik yatırım yapıldı. 

İzmir ilinde geçtiğimiz dönemde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle birçok ilde köprü ve yollar zarar görmüştü. Yaşanan olayların ardından yol ve köprüleri yıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yollar ve köprülerin yapımı için 114 milyon TL ile ihaleyi kapattı. 

İhale sürecinin tamamlandığı İzmir ili Bayraklı, Bayındır, Seferihisar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Güzelbahçe, Kiraz ve Kınık ilçelerinde yenileme çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Çalışmaların yaklaşık 1 yıl sürmesi planlanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuya ilişkin, “Bu kapsamda yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla 70’e yakın noktada taşıt ve yaya köprüsü yapacağız. Çaplarını büyüttüğümüz menfezler sayesinde derelerin akışı rahatlayacak ve hem taşkınları önleyeceğiz hem de yurttaşlarımızın güvenli, rahat ulaşımını sağlayacağız.” sözlerini kullandı.

Menfez yapılamayan noktalar için yeni taşıt köprüleri inşa edilecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, dere üzerinde bulunan karayolu köprüleri ise derelerin 500 yıllık debilerine göre hesaplanarak yapılıyor. Projede, bazı köprüler genişletilerek taşıt ve yaya geçişinin güvenli hale gelmesi hedefleniyor. 

Hangi İlçeye Ne Yapılacak? 

İzmir, Bayındır’da bulunan Küçük Menderes Nehri üzerindeki köprü genişletilecek ve uzatılacak. Yaya güvenliği için de tretuvar eklenecek. Bayraklı ilçesinde yer alan karayolu köprüsü genişletilecek ve toplam 5 metrelik tretuvar oluşturulacak. Güzelbahçe, Yelki mahallesinde bulunan köprü yine uzatılacak ve genişletilecek. Kemalpaşa’da bulunan karayolu köprüsünün her iki yanına 2 metre genişliğinde tretuvar yapılacak. Kınık üzerinde bulunan karayolu köprüsü ise çift şeritli hale getirilerek gidiş ve geliş trafiğine açılacak. Kiraz’da yer alan köprü, uzatılıp genişletilecek ve tretuvar oluşturulacak. Bunların dışında, Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki köprüler uzatılacak ve köprü kenarlarına kaldırım eklenecek. Torbalı ilçesindeki karayolu köprüsünde ise çift şerit çalışmaları yapılacak. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments