“Yapigundem
Ana SayfaHaberler‘’Çimento'da İhracat Hedefimiz 1,7 Milyar Dolar’’

‘’Çimento’da İhracat Hedefimiz 1,7 Milyar Dolar’’

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, 2022 yılı sonunda ihracat hedefinin 1,7 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Çimento Endüstri Konferansı INTERCEM, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) iş birliği ile 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, çimento sektöründeki gelişmeler ve hedeflerden bahsetti. 

Yaptığı konuşmada Türkiye’nin global çimento sektöründeki yeri ve önemine dikkat çeken Akçay, “Üç kıtanın kesiştiği noktadaki konumuyla küresel çimento pazarı için bir merkez oluşturan ülkemiz aynı zamanda üretim kapasitesi, sürdürülebilir ürün ve hizmet kalitesi, ürün yelpazesi, lojistik altyapısı, ihracat tecrübesi, insan kaynağına ve çevreye olan duyarlılığı ile sektörün global ölçekte büyümesine de katkı sağlıyor.” dedi.

Türkiye’nin en güvenilir tedarikçilerden olduğunu vurgulayan Akçay, sözlerine şöyle devam etti: 

Türk çimento sektörünün tüm bu başarısına ve esnekliğine karşı sektörün global ölçekte yüz yüze kaldığı riskleri de göz ardı edemeyiz. Bugün devam etmekte olan savaş ve uygulanan yaptırımlar, enerji arz güvenliğini tehlikeye sokmakta ve buna bağlı olarak giderek tırmanan enerji krizi çok boyutlu olarak başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı etkilemeye devam etmektedir. Bu durum enerji yoğun çimento sektöründeki maliyet baskısını daha da artırıyor. Ancak Türkiye her şeye rağmen, dünyanın önde gelen ve güvenilir tedarikçisi olduğu bilinciyle zorlu pandemi koşullarında dahi sağladığı istikrarlı ürün arzına ve ürünlerini sürdürülebilir kalite ile sunmaya kesintisiz şekilde devam etmekte kararlıdır. Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen sektörümüzün değerli temsilcilerinin de Türkiye ile bu güçlü iş birliğini devam ettireceğine inanıyoruz.” 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA
“isaf-banner
“(400x400)Tr.gif

Most Popular

Recent Comments