“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerAES İnşaat’ın Başiskele’ye yapacağı 94 milyon liralık projeye onay çıktı!

AES İnşaat’ın Başiskele’ye yapacağı 94 milyon liralık projeye onay çıktı!

AES Yat İnşaat Turzim Şirketi, Başiskele Serbest Bölge’deki tesisine ilave yapmak için ÇED süreci başlatmıştı. Tersanecilik faaliyeti ve yüzer ilavesi yapmak için başlatılan ÇED sürecine inceleme ve değerlendirme komisyonu projeye onay verdi.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Serbest Bölge’de faaliyet sürdüren AES Yapı Turizm Şirketi, tersanecilik faaliyeti ve yüzer havuz ilavesi yapmak için 16 Aralık 2024 tarihinde Çevresel Etki Denetim (ÇED) başvurusunda bulunmuş ve aynı gün halkın katılımı toplantısı yapılmasına karar verilmişti. 9 Ocak’ta yapılan toplantının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci kapsamında inceleme ve değerlendirme komisyonun 29 Nisan’da kurulmasına karar vermişti. 188 kişinin istihdam edileceği projeye bakanlıktan izin çıktı.

94 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Başiskele’de faaliyetlerini sürdürmekte olan firmanın yapmak istediği ilave tesis projesi kapsamında bir adet yüzer havuz, rıhtım ve yüzer havuz arasına istenilen derinliği sağlamak için 1 adet duba ve 2 adet geçiş rampası konulacak. Ayrıca söz konusu tesiste 2 adet de hangar yer alacak ve tesis 50 yıl boyunca hizmet verebilecek. AES Yapı’nın yapacağı ilavenin 94 milyon 400 bin liraya mal olması bekleniyor.

AES Insaatin Basiskeleye yapacagi 94 milyon liralik projeye onay cikti1

KATILIM TOPLANTISI 9 OCAK’TA YAPILDI

Başiskele’ye yapılmak istenen söz konusu tesisle ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölge halkının bilgilendirilmesi amacıyla 14 Aralık 2024 tarihinde halkın katılım toplantısı yapılmasına karar vermiş ve söz konusu toplantı 9 Ocak 2025 tarihinde Yeniköy’deki Ala Mekan Gençlik Merkezinde gerçekleştirilmişti.

AES Insaatin Basiskeleye yapacagi 94 milyon liralik projeye onay cikti 1

İNCELEME KOMSİYONU KURULDU

Başiskele’deki firmanın Serbest Bölge’ye yapmak istediği yüzer havuz ilavesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 29 Nisan’da inceleme ve değerlendirme komisyonu kurulmasına karar vermişti. Ankara’da yapılan toplantının ardından söz konusu projeye onay verildi.

AES Insaatin Basiskeleye yapacagi 94 milyon liralik projeye onay cikti2

188 PERSONEL ALINACAK

Yılın 12 ayı boyunca Serbest Bölge’de hizmet vermekte olan tesis, 300 gün boyunca tek vardiya üzerinden faaliyetlerini sürdürüyor. İnşaat aşaması işletme faaliyetleriyle birlikte devam edecek olan tesisin inşaat süreci 6 ay olacak ve 20 kişi görev alacak. Tesise 168’i tekne-bakım onarımda, 20’si de idari binada olmak üzere 188 personel alınacak.

Kaynak: Bağımsız Kocaeli

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments