“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerFirma HaberleriCopa'dan Tasarruflu ve Verimli Kombi Kullanım Önerileri

Copa’dan Tasarruflu ve Verimli Kombi Kullanım Önerileri

İklimlendirme sektörünün lider markalarından Copa, verimli kombi kullanımının tasarruflu ısınmadaki önemini vurguluyor. Kombiyi doğru kullanmanın bütçe için önemli olduğuna dikkat çeken Copa, kış aylarında ısınırken daha az fatura ödemenin ipuçlarını paylaştı.

Soğukların etkisini gösterdiği şu günlerde yüksek faturalardan şikayetçi olan kullanıcılar aynı zamanda verimi düşen ve yakıt tüketimi artan ısıtma sistemlerinden de fazlaca rahatsız. Çevreye saygılı, üstün tasarruf sağlayan ve yenilikçi ürün gruplarıyla dikkat çeken Copa, gündelik yaşamda uygulanabilecek ufak değişikliklerle tasarruf sağlanabileceğinin önemine dikkat çekiyor. 

Sürdürülebilir bir dünya için tüm çalışmalarında tasarrufu odağına alan Copa, #BizimTasarrufumuzda etiketiyle başlattığı yeni projesiyle hem genel tasarruf önerilerine hem de kendi ürünleriyle nasıl tasarruf edileceğine yönelik hazırladığı bilgilendirici paylaşımlarda tasarrufu teşvik ediyor. Copa, bu çalışmalarıyla farkındalık yaratmayı ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine destek olmayı amaçlıyor.

Copa, daha verimli ısınmanın en önemli etkenlerinden birinin doğru yoğuşmalı kombilerin olduğunun altını çiziyor. Copa’nın verdiği tasarruf ipuçlarına göre; yoğuşmalı kombiler enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor.

Kombi temizliğinin ve bakımının önemini vurgulayan Copa, senede en az bir kere bakım yaptırmanın kombinin ömrünü uzattığını ve sürpriz masrafların çıkma olasılığını da düşürdüğünü ifade ediyor.

Kombinizi Aç/Kapa Yapmaktan Kaçının

Yaz aylarında kombinizi “Yaz Modu”’nda çalıştırmanız, kış aylarında ise kombinizi mümkün olduğunca aç/kapa yapmaktan kaçınmanız gerekiyor. Evden uzun süreli uzak kalmayacaksanız kombinizi minimum bir seviyede çalıştırabilirsiniz. Böylelikle aç/kapa yapılmasına kıyasla daha tasarruf sağlayabilirsiniz. Minimum seviyelerde çalışan kombi bir yandan evinizin tamamen soğumasını engellerken diğer yandan sistemde dolaşan suyun da soğumasını önlüyor. Böylelikle evinizdeki sıcaklık sürekli ve daha sabit olacaktır. Aksi durumda önce kombinizin soğuyan tesisatı ve radyatörleri daha sonra da eviniz ve siz ısınacaksınız.

Oda Termostatı İle Yüksek Faturaları Engelleyin

Oda termostatı, kombinizin gereksiz çalışmasını önleyerek yüksek faturaların gelmesini engelliyor. Termostatik radyatör vanası kullanmıyorsanız kombiye bağlanacak oda termostatı ile kombinizi programlayabilir ve uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Kombi Dolabının İzolasyon Kalitesi Hem Gürültüyü Hem de Isı Kaybını Önler 

Dış ortamda bulunan kombi dolabı, yeterli izolasyonu sağlayacak kalitede seçilmişse kombinizin ısısının dış ortama kaybı daha düşük seviyelerde olacaktır. Diğer yandan evinizin içindeki kombi dolaplarında yeterli havalandırma şartları da göz önüne alınarak seçilen izolasyonu yüksek dolap, iç ortamdaki kombi kaynaklı gürültüyü azaltıcı etki sağlayacaktır.

Kombinizin Su Basıncını Dönem Dönem Kontrol Edin

Su basıncının 1,6 seviyelerinde olması, kombinizin verimli çalışması açısından daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Yılda birkaç defa su basıncını kontrol ederek doldurma musluğundan su takviyesi yapabilirsiniz.

Gaz Kaçağını Haber Veren Cihazlar Kullanın

Kombiniz, salon gibi evinizin iç yaşam alanlarında ise ilgili odaya gaz kaçağında uyarı veren cihazlardan taktırılması, sizin ve sevdiklerinizin güvenliği açısından son derece önem arz ediyor.

Kombilerinizde Manyetik Tortu Tutucu Kullanın

Manyetik tortu tutucular, kapalı radyatör devresinde dolaşan suda oluşabilecek tortuların tek bir yerde toplanmasını ve oradan manuel olarak tahliye edilebilmesini sağlar. Bu sayede tesisatın verimi ve kullanım ömrü artar.

Kombinizin Konumuna Dikkat Edin

Sıcak temasa karşı kombinizin önünde en az 10 cm boşluk bırakmanız güvenlik açısından önemlidir. Yanıcı yüzeyler, fırın ve ocak gibi ekipmanlarla ürün arasında en az 50 cm boşluk olmalıdır. Kombinizin monte edildiği ortamda, duvar ya da mobilya yüzeyleri arasında yan taraflarda 10 cm, alt ve üst taraflarda 20 cm boşluk bırakılmalıdır. Kombi açık balkonlara, kapalı bacalara ya da kapalı havalandırmalara bağlanmamalıdır.

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA

Most Popular

Recent Comments