“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerEkonomi Haberleriİnşaat sektörü Ankara'da düzenlenecek uluslararası zirvede buluşacak

İnşaat sektörü Ankara’da düzenlenecek uluslararası zirvede buluşacak

Türkiye Müteahhitler Birliği, 17-18 Haziran 2026’da inşaat sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturacak İnşaat Zirvesi Türkiye etkinliğini düzenleyecek – Birlik Başkanı Erdal Eren: – İlkini ‘İnşaat Teknolojileri ve Yenilikçi Yapı Malzemeleri’ başlığında düzenleyeceğimiz zirveyle, geleceği ortak akılla şekillendireceğimiz yeni bir vizyon geliştirmeyi amaçlıyoruz

17-18 Haziran 2026’da Ankara’da inşaat sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturacak İnşaat Zirvesi Türkiye etkinliğini yapacak.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, TMB, inşaat sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek yeni bir uluslararası zirvenin hazırlıklarına başladı.

İki yılda bir düzenlenmesi planlanan İnşaat Zirvesi Türkiye (Construction Summit Türkiye-CST) markasının ilk etkinliği, 17–18 Haziran 2026’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Etkinlikle, kamu kurum ve kuruluşları, politika yapıcılar, yerli ve yabancı sektör profesyonelleri, müteahhitlik şirketleri, inşaat malzemeleri üreticileri, teknoloji sağlayıcıları, uluslararası finans kuruluşları ve akademi dünyası bir araya getirilerek sektörün geleceğine ışık tutulması hedefleniyor.

Zirve, inşaat sektörünün dönüşümünde kritik öneme sahip olan ileri teknolojilerin, yenilikçi uygulamaların ve yüksek kaliteli yapı malzemelerinin tüm yönleriyle ele alınacağı kapsamlı bir platform sunacak.

Zirve süresince açılacak özel sergi alanlarında, yenilikçi inşaat malzemeleri, sürdürülebilir çözümler, dijital uygulamalar, yapay zeka destekli sistemler, yeni nesil yapı teknolojileri ve sektöre yön veren son trendler ziyaretçilerle buluşacak. Markaların teknoloji ve ürünlerini tanıtacağı bu alanlar, sektörün küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik karşılıklı işbirliklerine zemin hazırlayacak.

Her seferinde farklı bir temaya odaklanacak zirve, dijitalleşme, yenilikçi malzemeler, verimlilik artışı, karbon azaltımı, sürdürülebilirlik, nitelikli iş gücü, büyük ölçekli projelerin finansmanı ve ileri inşaat teknolojileri gibi kritik başlıkları merkeze alacak.

Panellerde, dijital dönüşüm ve yapay zeka entegrasyonu, akıllı ve sürdürülebilir yapılar, döngüsel Ekonomi ve karbon ayak izi yönetimi, yenilikçi yapı malzemelerinde küresel eğilimler, büyük ölçekli projelerin finansmanı, küresel müteahhitlikte rekabetçilik ve yeni iş modelleri gibi konular ele alınacak, uluslararası konuşmacılar ile küresel bilgi paylaşımı sağlanacak.

Zirve, katılımcı firmalar için yeni iş ortaklıkları ve sektörün geleceği hakkında önemli bilgi edinme fırsatları sunacak.- Yeni bir vizyon geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TMB Başkanı Erdal Eren, Türk uluslararası müteahhitlik hizmetlerinin küresel sahnede önemli bir yer edindiğini belirterek, Türk müteahhitleri bugüne kadar 137 ülkede 545 milyar doları aşan 12 binden fazla projeyi başarıyla tamamlayarak dünyadaki en güçlü uluslararası müteahhitlik markalarından biri haline gelmiştir. ifadelerini kullandı.

Mühendislik kapasitesi, yüksek uyum yeteneği ve karmaşık projeleri zamanında ve bütçe dahilinde tamamlama becerileriyle tanınan firmaların, altyapı, ulaşım, enerji, endüstriyel tesisler ve kentsel gelişim alanlarında güvenilir ortaklar olarak öne çıktığını aktaran Eren, bu başarı dolu geçmişin Türkiye’yi sadece güçlü bir inşaat markası yapmadığını, aynı zamanda dünya genelinde sürdürülebilir büyüme ve inovasyonun da önemli aktörü haline getirdiğini bildirdi.

Eren, müteahhitlerin yurt dışındaki güçlü performansın yanı sıra, yurt içinde de ekonominin lokomotifi olma rolünü sürdürdüğüne dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:Ancak sektörümüzü geleceğe hazırlamak ve çağın gerektirdiği dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Birlik olarak inşaat sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren ve uluslararası ölçekte ilgiyle takip edilecek bir zirveyi hayata geçirmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Bu çerçevede İlkini ‘İnşaat Teknolojileri ve Yenilikçi Yapı Malzemeleri’ başlığında düzenleyeceğimiz zirveyle, geleceği ortak akılla şekillendireceğimiz yeni bir vizyon geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Avrupa Yeşil Mutabakatı, sınırda karbon düzenlemeleri, yeşil ve döngüsel ekonomiye geçiş ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi konuların hayata geçirilmesinde sektöre büyük görev düştüğünü belirten Eren, bu nedenle zirvede hem inşaat teknolojilerini hem de yenilikçi yapı malzemelerini tüm yönleriyle ele alacaklarını kaydetti.

Kaynak: www.ensondakika.com.tr

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments