“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerGayrimenkul HaberleriKaracadağ'a OSB Kuruluyor!

Karacadağ’a OSB Kuruluyor!

Vali Münir Karaloğlu’nun, “Gerçek yatırımlara önem vereceğiz ve gerçek yatırımcıları sanayi bölgesine çekeceğiz” dediği Karacadağ OSB, Diyarbakır Şanlıurfa karayolunun 20’nci kilometresinde 295 hektarlık alan üzerine inşa edilecek.

Geçtiğimiz günlerde Vali Münir Karaloğlu başkanlığında OSB müteşebbis heyet toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, Karacadağ OSB’yi rant alanına dönüştürmeyeceklerinin altını çizdi. Sözlerine devam eden Karaloğlu şunları söyledi; “OSB kuruluş aşamalarında, arsa tahsislerinde ya da başka konularda yaşanmış birçok olumsuzluk var. Bu alanları kendilerine rant haline getirmeye çalışanlar, getirenler oluyor. Biz buna daha önce de izin vermedik bundan sonra da buna müsaade etmemiz, müsamaha göstermemiz gibi bir durum söz konusu olmaz, olamaz. Karacadağ OSB, bu şehrin sadece bugünü için değil yarını için de çok önemli bir yatırım ve istihdam alanı. O nedenle, işi baştan sıkı tutacağız, gerekirse bazı şartlar ortaya koyarak, oluşabilecek olumsuzlukların önüne set koyacağız. Belirli sınırlamalar getireceğiz, sanayi ve üretimle alakası olmayan hiç kimse giremeyecek, kimseye bu noktada ödün vermeyeceğiz. Arsa tahsisi ya da başka bir konu fark etmez, gerçek yatırımcılara önem vereceğiz ve gerçek yatırımcıları sanayi bölgesine çekeceğiz. Karacadağ OSB kimsenin rant alanı olmayacak.”

Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler de paylaşan Vali Karaloğlu; “179’u işletmelere dönük sanayi, 43’ü ise donatı alanı olmak üzere 222 parsel Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı ve ilgili tapular Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü’ne teslim edildi. En küçüğü 6, en büyüğü 28 dönümlük parsellerde ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra tahsisler başlayacak. İstihdam boyutu göz önüne alındığında, bizi heyecanlandıran bir organize sanayi projesi olacak. Tekstil kent, lojistik köy ve ardından Karacadağ OSB. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının bitirilmesi, tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek” dedi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA

Most Popular

Recent Comments