İstanbul’da faaliyet gösteren Kerry Gıda Şirketi, Dilovası’nda reçel fabrikası kurmak için ÇED süreci başlattı. Söz konusu fabrikada 90 personel görev alacak.
İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Aydınevler Mahallesi’nde bulunan Kerry Gıda Katkı Maddeleri Şirketi, Dilovası’ndaki KOBİ OSB’de “Gıda Hammaddeleri Karışımları, Üretimi ve Paketlemesi Projesi” için bugün Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlattı. Yıllık 18 bin tonunun üzerinde reçel üretiminin yapılacağı fabrika 470 milyon liraya mal olacak ve fabrikada 90 kişi görev yapacak.
13 DÖNÜMLÜK ALANA KURULACAK
Kerry Gıda Şirketi, KOBİ OSB’de reçel üretimi yapacak. Bu kapsamda söz konusu şirketin yapacağı fabrika 156 ada, 2 parsel üzerinde bulunan toplam 13 bin 895 metrekarelik alana kurulacak. Fabrika alanına ilişkin ÇED raporunda şu ifadeler yer aldı: “Proje alanı için daha önce SEPA Alüminyum ve Metal San. Tic. A.Ş. adına “Trapez sac panel, trapez taban sacı, çeşitli asma tavan profilleri (panelleri) sandviç paneller, genişletilmiş ve perfore metal levha paneller, çelik konstrüksiyon kanopi üretimi, benzin istasyonu cephe ve kolon giydirme işleri” konulu ÇED kapsam dışı görüşü bulunmaktadır.”
YILDA 18 BİN TON REÇEL ÜRETECEK
İstanbullu şirketin Dilovası’nda hayata geçireceği projede gıda hammaddeleri karışımları, üretimi ve paketlemesi faaliyetleri gerçekleştirilecek. Kerry Gıda Şirketi, fabrikada 10.108 ton/yıl toz karışım, 18.466 ton/yıl sıvı karışım ve reçel üretimi, 3.276 ton/yıl aroma hazırlama faaliyeti gerçekleştirecek.
90 KİŞİ İŞE ALINACAK
Evsel ve endüstriyel nitelikli atıkların da yer alacağı fabrika 470 milyon 447 bin 933 liraya kurulacak. Projeye konu faaliyet alanında mevcutta fabrika binası bulunması nedeniyle inşaat döneminin olması beklenmezken, sadece bina iç yerleşim kurulumu yapılacak. Kerry Gıda Şirketi’nin Dilovası’ndaki reçel fabrikasında personel istihdamı da sağlanacak. 90 kişinin görev alacağı fabrika tek vardiya üzerinden günde 8 saat, yılda ise 300 gün boyunca hizmet verecek.
Kaynak: bagimsizkocaeli.com