Yap-işlet-Devret modeliyle Gama ve Türkerler iş birliğinde hayata geçirilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları tamamlandı.
2013 yılında ihalesi yapılan, 2015 yılında da inşaatına başlanan Kocaeli Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Hastane ilk olarak bugün basın mensuplarına kapılarını açtı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan basın gezisinde hastanenin tamamlanan alanları, hizmet özellikleri ve tüm cihazları tanıtıldı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Hastane İşletme Koordinatörü Osman Citti, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Türkerler-Gama ortaklığı yetkilileri hastaneyi basına tanıtırken, açılış ile ilgili net tarih vermedi.
Hastanenin ana binasında bulunan poliklinikler, kadın doğum hastanesi, fizik tedavi hastanesi, ameliyathaneler, yoğun bakım, çocuk acil, görüntüleme merkezi, mutfak, çamaşırhane, hasta servislerinin gezdirilmesinin ardından İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi’nin uzun zamandır açılması beklenen bir hastane olduğunu ve artık sona geldiklerini belirten Pehlevan, “Sağlık hizmeti seviyesinin ne aşamada olduğunun görülmesi için tanıtım yaptık.” dedi.
Yüksel Pehlevan şunları söyledi: “Hazırlıkları tamamlandı, bakanlığın açılış tarihini vermesi bekliyoruz. Cihazların son testleri yapılıyor. Çok yakında hizmete açılacak. Sağlık personeli ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Mevcut hizmetler aksamayacak. Sadece Kocaeli değil yakın iller için çok önemli olduğu görülecek. 188 yoğun bakım var. Bir hasta geldiğinde cihaz bulunmuyor gibi bir mazeret olmayacak. Tüm hastalıklar tedavi edilecek.”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve kısa bir sunum yapan Pehlevan şöyle devam etti:
“Hastanelerin toplamı 388 bin metrekare kapalı alan sahip. 1218 hasta yatağı, 218 poliklinik odası, 1 helikopter pisti, 18 tutuklu ve mahkûm odası, 188 yoğun bakım, 63 ameliyathane, 26 doğun odası bulunuyor. Genel Hastane, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi bulunuyor. 4 yoğun bakım, 8 servis yataklı ve ameliyathanesi olan bir yanık merkezi var. Acil serviste çocuk, kadın ve erişkin yerlerinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek yataklar var. Acil bölümünde kadın, çocuk ve erişkin girişleri ayrı ve tedavi alanları da ayrı. Çocuklar erişkinlerle birlikte tedavi alanında olmayacak ve direk çocuk uzmanları ve doktorları acilde müdahale edecek. Yoğun bakımlarda hastaların durumu merkezi monitörlerde izlenebilecek. Ameliyatlarda ve yatak sayısında hiç sıkıntı olmayacak. Hastanelerin kapanması ile ilgili bir çalışma yapılmadı. Kapanmayacak. Ancak fonksiyonel değişiklikler olacak. Semt poliklinikleri dahi açık kalınması ön görülüyor. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin onkoloji bölümü buraya gelecek. Burada Ped çekilebilecek. Burası daha entegre ve üst düzey olacağı için buraya gelecek. Yanık ünitesi de burada daha üst düzey hizmet verileceği için burada olacak. MR ve tomografi cihazı var. Şimdi biz bir tomografi bir de MR cihazı daha istedik. Kamuda 325 yoğun bakım ünitesi var. Şehir Hastanesi’nde 188 yoğun bakım var. Bunu istediğimizde 250’ye kadar çıkarabiliyoruz. Pandemi gibi olağanüstü durumlar için oksijen ihtiyacı için ikinci bir hat çekildi.”
Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilişkili devam eden projelere buradan göz atabilirsiniz.