400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çalışmalar Hızla Sürüyor
Siirt’te yapımı devam eden 400 yatak kapasiteli yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli bir aşama daha geride kaldı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu, kaba inşaatı tamamlanan dev sağlık yatırımının şantiye sahasında incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette Uzm. Dr. Hacıoğlu’na proje mühendisi ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. Yetkililerden hastanenin son durumu hakkında teknik bilgiler alan Hacıoğlu, inşaat alanında yürütülen çalışmaları yerinde gözlemledi.
Deprem izolatörlü sistemle inşa edilen hastanede, afet anlarında sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla toplam 280 adet sismik izolatörün kullanıldığı belirtildi. Modern altyapısı ve teknolojik donanımıyla bölgenin sağlık kapasitesine ciddi katkı sunması beklenen hastanenin, en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Yeni Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, yalnızca kapasitesiyle değil, teknolojisi ve dayanıklılığıyla da örnek bir tesis olacak. Bu proje, Siirt’in sağlık altyapısında önemli bir dönüşüm anlamına geliyor. Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: kurtalangazetesi