“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerGayrimenkul Haberleri1200 Kişi Kapasiteli Caminin Temelleri Atıldı!

1200 Kişi Kapasiteli Caminin Temelleri Atıldı!

Bağcılar Belediyesinin desteğiyle yapımına başlanan, aynı anda 1200 kişinin ibadet edebileceği Medine Camisi’nin temelleri atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bayındırlık hizmetleri yanında şehri yenileme çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Bağcılar’da çevre imar ederken Fatih Sultan Mehmet Han gibi hep nesli ihya etmenin gayreti içinde olduklarını belirten Çağırıcı, “Bir yandan camilerimizi yıkıp depreme dayanıklı yaparken mesafe sorunu yaşayan bölgelerde de burada olduğu gibi arsa kamulaştırarak yeni camiler inşa ediyoruz. İstiyoruz ki Bağcılar’da herkes ezan sesine kavuşsun. Çocuklarımız ezan sesleriyle büyüsün. Çocuklarımız cami ve okul bahçelerinde büyüsün. Onlar yarını inşa edecek nesiller olacaktır” dedi.

Toplam 1890 metrekarelik inşaat alanı bulunan cami; bodrum, zemin ve mahfil olmak üzere 3 kattan oluşacak. Bodrum katta 4 adet toplam 72 kişilik Kur’an kursu sınıfı, mutfak, yemekhane, abdesthane ve yönetim ofisi bulunacak.

Cami inşaatı tamamlandığında 1200 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Tek bir minareye sahip caminin cephesinde, estetik formuna katkı sağlaması amacıyla Osmanlı dönemlerinde çok sayıda önemli mimari eserde temel yapı taşı olarak tercih edilen küfeki taşı kaplaması kullanılacak.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments