“Yapigundem
Ana SayfaHaberler1915 Çanakkale Köprüsü Açılışı Konut Fiyatlarını da Etkiledi

1915 Çanakkale Köprüsü Açılışı Konut Fiyatlarını da Etkiledi

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış duyurusu yapılmadan önce çevrede yer alan konut ve arsa fiyatları uçuşa geçmişti. Açılışın ardından bölgede yer alan gayrimenkuller yoğun ilgiyle karşılaşınca konut fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. 

1915 Çanakkale Köprüsü açılışı yapılmadan önce Çanakkale-İstanbul arasındaki seyahat mesafesinin 2,5 saate inmesi bölgedeki arsa ve konutlara olan ilgi özellikle İstanbullular tarafından artış gösterdi. Çanakkale’den ev sahibi olmak isteyen İstanbulluların yoğun ilgisi bölgedeki ev fiyatlarının metrekare bazında 15 bin TL dolaylarına ulaşmasına sebep oldu. Böylece, yüzde 50 yükselen konut fiyatlarında, açılışın ardından tekrar zam yaşanması bekleniyor.

Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan Remax Troia Brokerı Aytek Topuzoğlu, “Köprü, İstanbul Çanakkale arasındaki mesafeyi 2,5 saate indirdi. Böyle olunca açılışa yakın özellikle İstanbul’dan gelen talep artışıyla birlikte son 6 ay içinde konut metrekare fiyatları 10 bin TL’den 15 bin TL’lere çıktı. 6 ay önce 1,5 milyon liraya 150 metrekare ’lik yeni bir ev alınabilirken, şimdi bu evlerin fiyatı 2 milyon 200 bin TL’lere çıkmış durumda.” dedi.

Uparazzi Arsa Arazi Yatırım Uzmanlığı Genel Müdürü Hakan Erilkun, arsa ve arazi taleplerinin çoğalmasının piyasaya değer kazandırdığını vurgulayarak, “Bireysel yatırımcılardan kurumsal firmalara kadar son beş yıldır yoğun bir şekilde süren arsa arazi yatırımları, köprü açılışı ile tüm değerleri altüst etti. Asıl yükseliş bundan sonra yaşanacak. İmar planları açıklanmadan önce yapılacak arazi yatırımları yatırımcıya bir servet olarak geri dönecek. Bölgede yaşanacak değer artışı herkesi şaşırtacak. Toprak yatırımlarında asıl önemli olan arsaya değil araziye yatırım yapmaktır. Çanakkale’de bugüne kadar yapılan tüm yatırımlar bu doğrultuda olup daha arsa vasfı kazanmadan bile son bir yılda yüzde 100 değer kazandırdı.” sözlerini kullandı. 

Hakan Erilkun, Çanakkale’de sıklıkla tercih edilen alanları ise “Gelibolu yakası büyük bölümü şehitlik ve sit alanı olduğu için yatırımcılar tarafından ilk tercih köprünün ilk çıkışı olan Lapseki bölgesi oluyor. Biga ve Çan ise daha uzun vadeli yatırımlar için tercih sebebi. Sanayi ağırlıklı yatırımlar bu bölgeye kayıyor. Biga ve Çan köprüye daha uzak mesafede yer aldığı ve ikinci çıkış olduğu için fiyatları itibarıyla daha makul.” diyerek açıkladı. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments