“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerUlaştırma Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yeni Aşama: 3'üncü Tabliye Montajı Başladı

1915 Çanakkale Köprüsü’nde Yeni Aşama: 3’üncü Tabliye Montajı Başladı

1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında açılması planlanan köprü inşaatında 3. tabliye montajı başladı.


Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 3. tabliye montajına start verildi. Projenin Lapseki Şekerkaya ile Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.


Köprü inşaatında gelinen son noktada 3. tabliye montajı başladı. ÇİMTAŞ tarafından üretilen 87 tabliye blokunun montajı yapılıyor. Her biri 45 metre genişliğe, 48 metre uzunluğa ve yaklaşık 700 ton ağırlığa sahip tabliyelerin yerleştirilmesinde yüzer vinç kullanılıyor. Projede kullanılan “Asian Hercules-III” isimli yüzer vinç, Singapur bayraklı. 3. tabliye montajı çalışmalarının yaz sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla köprünün geçiş yolu kullanıma hazır olacak.
Çanakkale Boğazı, 3. tabliye montajı çalışmaları nedeniyle kuzey yönden 13, güney yönden ise 15 saat transit gemi geçişlerine kapatılacak.


Simgelerin Köprüsü
Tamamlandığında “dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü” unvanına kavuşacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, 2023 metre olarak tasarlandı. Köprünün kule unsurları ve bağlantıları Türk Bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz renklerde inşa edilecek. Köprünün kulelerinin üst kısımları ise Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşı’nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde tasarlanacak.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümüne denk gelen 18 Mart 2022’de açılması planlanıyor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments