“Yapigundem
Ana SayfaGenel1915 Çanakkale Köprüsü’ne Ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Ödül!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) idaresinde bulunan ve DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığı tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ödül aldı.

Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork – ECCS) tarafından günümüz köprülerinde çelik kullanımının sıklaştırılmasına teşvik amacıyla verilen ödül olan ‘Avrupa Çelik Köprü Ödülü’ 1915 Çanakkale Köprüsü’ne verildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirilmelerde 1915 Çanakkale Köprüsü, San Francisco’da yer alan Golden Gate Köprüsü’ne kardeş yapı olarak ifade edildi. 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü unvanına sahip olan köprü, modern mega mühendisliğin bir örneği olarak adlandırıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Karayolu ve Demiryolu Köprüleri kategorisinde Avrupa’nın en iyisi seçildi. 

Jüri üyeleri arasında yer alan ECCS Silver Medal ve Charles Massonnet Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu verilen ödül ile ilgili, 1915Çanakkale Köprüsü, bölgedeki kuvvetli rüzgarlara ve deprem risklerine dayanıklı şekilde inşa edildi. Bu mega mühendislik yapısı, mimari açıdan da büyük beğeni topladı. Dört yıllık rekor sürede inşaatı tamamlanan asma köprüde, yapıya uygun yüksek mukavemetli çelik kullanımı, operasyonların daha hızlı, sağlam ve dayanıklı yürütülmesini sağladı. 1915Çanakkale Köprüsü günümüzün modern çelik yapıları için zengin bir örnek oluşturuyor.” dedi.

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments