“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerFirma Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çelik Detaylarında Habib Makina Tercih Edildi

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çelik Detaylarında Habib Makina Tercih Edildi

Habib Makina, 1915 Çanakkale Köprüsü projesinde de çözüm ortağı oldu. Dev projenin inşaatında GBC Multiedge kaynak ağzı açma makineleri kullanıldı.

Köprülerden havaalanlarına kadar Türkiye’de çelik işlemede tek adres olan Habib Makina, 1915 Çanakkale Köprüsü projesinde de çözüm ortağı oldu. Dev projenin inşaatında GBC Multiedge kaynak ağzı açma makineleri kullanıldı.

Türkiye’de çelik işlemede tek adres olan Habib Makina, köprülerden havaalanlarına, gemilerden enerji santrallerine kadar Türkiye’nin en prestijli projelerinde çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. GBC markalı kaynak ağzı açma makinelerini Türkiye endüstrisi ile buluşturan Habib Makina, çelik plaka ve boru işlemede ülkemizin lider firmalarına profesyonel çözümler sunuyor. Son olarak 18 Mart’ta açılışı gerçekleştirilecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında da GBC Multiedge çelik kaynak ağzı açma makineleri tercih edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, özellikleri itibarıyla “simgelerin köprüsü” olarak nitelendiriliyor. Mühendisliğindeki ince detaylarla öne çıkan ve “dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü” olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün iki ayak aralığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olarak tasarlandı. ÇİMTAŞ firması tarafından 128.000 ton çelik kullanılarak inşa edilen bu dev projedeki tüm çelik plakalarda, GBC markasının Multiedge adlı kaynak ağzı açma makinesi kullanılarak soğuk kaynak ağzı açıldığını belirten Habib Makina İthalat ve Finans Müdürü Yusuf Habib, “GBC MULTIEDGE makinemizin en önemli özelliği, kullanıldığı metalin yapısını bozmayan soğuk kaynak ağzı açmaya olanak tanıyan üstün teknolojisidir. GBC’nin geliştirdiği bu teknolojiden önce kaynak ağzı açma işlemi oksijenle (alevle) veya taşlama yöntemi ile yapılmaktaydı. Ancak oksijenle (alevle) veya taşlama ile yapılan kaynak ağzı açma işlemi, metali ısıtarak alaşımını bozduğundan sağlıklı bir kaynak yapmaya olanak tanımıyordu. Sektörümüzde hala bu eski tarzda alevli kesim yapan markalar bulunmaktadır ancak o şekilde yapılan kaynak işlemleri iyi tutmayarak ciddi sorunlara yol açabilmektedir” diye konuştu.

Estetik ve incelik isteyen kaynak ağzı açma işleminin soğuk olarak kolayca uygulanmasına olanak sağlayan yeni nesil GBC Multiedge’in , bir freze kafasına bağlı 9 adet sert metal uç ile hızlı devir sayesinde ayna kalitesinde kaynak ağzı açabildiğini kaydeden Yusuf Habib, 6 mm – 120 mm kalınlıkta saclarda kullanılabilen ve 80 mm’ye kadar kaynak ağzı açabilen GBC Multiedge’in, alın düzeltme, kaplama kaldırma ve tercihe göre J Bevel yapabilme özellikleriyle de ön plana çıktığını vurguladı.

1915 Çanakkale Köprüsü̈’nün yanı sıra Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatında da kullanılan GBC markalı kaynak ağzı açma makinelerinin, gemi, havaalanı, köprü inşaatı, çelik konstrüksiyon, makina imalatı ve enerji sektörü başta olmak üzere Türkiye endüstrisinin lider firmaları tarafından tercih edildiğini dile getiren Yusuf Habib, “Her projeye özel R&D çalışması ile makine ve kesici uç veya kaynak ağzı ucu tasarımı ve üretimi yapan GBC, 20 senelik uzun ömürlü ve dayanıklı makineler sunuyor. Siparişten sonra 10 günde teslim ettiğimiz makineleri, 10 binden fazla yedek parça imkanıyla piyasaya sürüyoruz. Bu sayede müşterilerimizin ihtiyaç duyabileceği her türlü yedek parça her zaman sevk edilmeye hazır oluyor” diye konuştu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments