“Yapigundem
Ana SayfaHaberler2020 Yılında Konut Fiyatları Artacak mı?

2020 Yılında Konut Fiyatları Artacak mı?

2020 senesinde konut fiyatları için yapılan tahminlere bakıldığında uzmanlar tarafından oldukça önemli önerilerin yapıldığı görüldü. Uzmanlar tarafından yapılan tahminlere bakıldığında 2020 senesinde artan inşaat maliyetleri neden olarak gösterilerek konut fiyatlarının da oldukça yüksek seviyeye çıkması bekleniyor.

Diğer yandan uzmanlar konut kredisi indirimi için beklemede olan vatandaşlara da uyarıcı nitelikte bir açıklamada bulundu. 2020 senesinde emlak piyasasının maliyet baskısı altında olduğunu ve yeni senede konut fiyatlarının artış göstererek kredi maliyetlerinin de yükselebileceğine dikkat çekildi.

2020 Konut Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Konut kredisi faizlerinde indirim yapılması ile beraber emlak piyasasında bir yükseliş gözlemlense bile 2020 senesinde durumun bu şekilde devam etmeyebileceği düşünülüyor. Bu bağlamda konut satın almak isteyen ancak faiz indirimi bekleyen kişiler için de bir an önce almak istedikleri evi satın alaları tavsiye ediliyor.

Emlak Fiyatlarının Geleceği Neye Göre Şekillenecek?

Emlak piyasasının nasıl bir geleceği sahip olduğu uzmanlar tarafından yorumlandı. Bu yorumlara bakıldığında inşaatların artan maliyetleri ve müteahhitlerin ise iflas eşiğinde olması 2020 senesi için oldukça üzücü bir sonucu ortaya koyabileceği ifade ediliyor. İnşaat metrekare maliyetinin arsa payı dışında kalacak şekilde 1500-2000 TL arasında artış gösterebileceği ve 100 metre kare bir konut için 350.000-400.000 TL gibi fiyatların sunulacağı belirtiliyor.

Sıfır konut satın almak isteyenlerin önceki senelere göre müteahhit sayısında düşüş gözlenmesinden kaynaklı olarak daha az opsiyona sahip olacağını dile getiren uzmanlar kişilerin beğenerek satın almak istedikleri daireler için ellerini çabuk tutmalarını önerdiler.

“Eriyen Konut Stokları ve Yeni Faiz İndirimi ile Konut Fiyatları Artacak”

Uzmanlar tarafından yapılan tahminlere bakıldığında daha önceden yapılan ve hazırda bekletilen konut stoğunun giderek azaldığı ve her konutun satılması ardından kalan konutların değerinin daha da arttığının ifade edildiği görülüyor. Ayrıca müteahhitlerin konut satmaları ile borçlarını ödedikleri ve zaman kazandıkları, acil nakit ihtiyaçlarının giderek azaldığı ve ilerleyen süreçte daha çok kazanç elde etmek adına fiyatları da artıracakları düşünülüyor.

Konut kredisi faiz indirimleri ile beraber konut fiyatlarının artış gösterdiğini dile getiren uzmanlar bu indirimlerin her zaman tüketicilerin kazancına olamayabileceğini ve konut kredisi faiz oranlarında yapılan her indirim ile evlerin fiyatlarının da aynı oranda arttığını anlattılar.

SourceHaberport
RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments