“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerKonut HaberleriRize’de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Rize’de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize ziyareti sırasında kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Rize’de inşa edilen konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm projelerini ziyaret etti. Ayder Yaylası’nda yaptığı incelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Kurum, projenin yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. İnşaat çalışmalarında Ayder Yaylası’nın tabiatına zarar verilmediğini açıklayan Bakan Murat Kurum, ‘’2022 yılı sonunda il etaptaki 52 odalı apart, 60 odalı otel ünitesi, altındaki termal tesislerle birlikte yaklaşık 2 bin araç kapasiteli 15 bin dönümlük alanda vatandaşlara apartlar yapacağız ve bu apartlar Ayder’in mimarisine ve tarihine yakışır türden olacak.’’ dedi.

2021 yılı Temmuz ayında yaşanan sel felaketine değinen Bakan Kurum, sel sırasında hasar gören çay alım merkezleri, depolar, ahır ve köy evlerinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile hızlı bir şekilde müdahale edilerek sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. 

Rize’de herkesin ev sahibi olabilmesi için 2 bin 15 adet konut inşa ettiklerini söyleyen Kurum, proje çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. Konuşmalarının sonunda müjde veren Bakan, Rize, Yağlıtaş ilçesi için söz verilen 465 konutun da yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. 

Rize, Çarşı Mahallesi’nde devam eden inşaat çalışmaları hakkında da konuşan Bakan, 215 dükkan ve 404 ofisten oluşan projenin yanı sıra 25 bin metrekarelik alana konumlandırılan konut inşaatının yüzde 65 oranında tamamlandığını belirtti. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA

Most Popular

Recent Comments