“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerKonut HaberleriAkyapı’dan 1.2 Milyar TL’lik Villa

Akyapı’dan 1.2 Milyar TL’lik Villa

Akyapı İstanbul Büyükçekmece’de yeni bir villa projesi için düğmeye bastı. Big Country projesine hızla başlayan Akyapı, inşaat çalışmaları için 1.2 Milyar TL yatırım yaptı. 

İstanbul ili Büyükçekmece ilçesine konumlandırılan Big Country Villaları 225 bin metrekarelik alana konumlandırılıyor. Akyapı ve Hakan Grup işbirliği ile inşa edilecek projede toplam 126 adet villa bulunacak. Projenin tanıtım toplantısında açıklama yapan Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, son 12 ay değerlendirildiğinde toplamda 3 milyar TL’lik yatırımı devreye aldıklarını söyledi. Ümraniye’de 1,3 milyar liralık yatırımla konut projesi ve Hadımköy’de 500 milyon liralık sanayi sitesini hayata geçirdiklerini anlatan Mahmut Asmalı, Büyükçekmece projesinde de inşaat ve satış çalışmalarının başladığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı inşaat maliyet verilerini de değerlendiren Mahmut Asmalı, “Betonun metreküpünü 280 liraya alıyorduk, şimdi bin lira seviyesine geldi. Şantiyeyi kuruyoruz, ilk beton dökmemiz lazım. Çimentoyu toptan alalım dedik, vermiyorlar. Yurtdışına 45 dolara, yurtiçinde bizlere 65-70 dolara satıyorlar. Haksız rekabet var. Bir de 200 lira daha zam geleceği duyumunu aldık. Bu durum tüm malzemeler için geçerli değil. Mesela demir sektörünü bundan ayırıyorum. Onlar, dolar artınca fiyat arttırıyor, dolar düşünce düşürüyorlar.” açıklamalarında bulundu. 

Akyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel ise inşaat maliyetlerinde yaşanan değişime ilişkin, “Eskiden projeyi hızlı satmak önemli görülürdü. Ancak artık avantajlı değil. Çünkü maliyet arttığında satış fiyatı düşük kalabiliyor. Proje inşaatında gecikmek de dezavantaj oldu. Ne kadar gecikirseniz, maliyet artışları o kadar çok etkiliyor. Bu nedenle firmalar hızlıca inşaatı bitirmek istiyor.” dedi.

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments