“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerKöy Yaşam Merkezleri Projesi Kapsamında 5 Okul Açıldı

Köy Yaşam Merkezleri Projesi Kapsamında 5 Okul Açıldı

Yozgat’ta Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında atıl durumdaki 5 okul yeniden kazandırıldı. 

Kullanılmayan köy okulu binaları, Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında anaokulu, ilkokul, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri, gençlik kampları gibi projelere dönüştürülüyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında kullanılmayan, atıl durumdaki 5 okulun faaliyete kazandırıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Daha önce taşıma kapsamına alınmış bir okulumuzu, tekrar 22 öğrencimiz ve okul öncesi sınıfıyla birlikte açmış bulunmaktayız. Bu da haliyle hem köydeki vatandaşlarımız açısından hem de bizler açısından bir mutluluk vesilesi oldu. Okulla beraber, Bakanlığımızın projeleri dahilinde olan ‘yaşam merkezini de okulun eklentilerinin içerisinde açtık.” dedi.

Yazıcı, köyde yaşayan öğrencilerin okullarına yürüyüş mesafesinde ulaşım sağlamalarının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimizin öğleyin kendi evlerine gidip yemek yemelerini, aileleriyle birlikte vakit geçirmelerini önemsiyoruz. Öğretmenlerimizin köylerde vatandaşlarımızla iç içe olması, onların çeşitli sorunlarına rehberlik ediyor olabilmeleri, köydeki vatandaşlarla, öğretmen arasındaki kaynaşmanın arzu ettiğimiz düzeye gelmesi açısından da bu proje önemlidir.” ifadelerinde bulundu. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments