“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerSunvital Kurucu Ortağı Murat Kılıç; ‘’100 MWp Projeyi Hayata Geçireceğiz’’

Sunvital Kurucu Ortağı Murat Kılıç; ‘’100 MWp Projeyi Hayata Geçireceğiz’’

Sunvital Enerji Kurucu Ortağı Murat Kılıç, Özel sektördeki tecrübemizi Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde ön plana çıkaracağız.’’ dedi.

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nin katılımcılarından biri olan Sunvital, 100’ün üzerinde güneş enerji santralinin resmi kabülünü gerçekleştirmesiyle gündemde. Yeni dönem projeler hakkında bilgi veren Sunvital Kurucu Ortağı Murat Kılıç, “Sunvital Enerji olarak 10 yıllık güneş enerji sistemleri sektöründe tecrübemiz var. Danışmalık, servis bakım onarım, projelendirme ve mühendislik konularında profesyonel şekilde hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar da 100’ün üzerinde GES projesinin resmi kabulünü gerçekleştirdik. Özetle sektördeki tecrübemizi, kaliteli hizmetimizi ve referanslarımızı ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Enerjinin üretildiği yerde tüketilmesi sunduğumuz en optimum çözüm. Dolayısıyla işletmelerin çatıları bu açıdan oldukça uygun yerlerdir. Projelendirmeyi yaparken en fazla üretim yapacak şekilde sistemi tasarlıyoruz. Yatırımcı ile teknik olarak konuları karşılıklı görüşerek en uygun çözüme ulaşıyoruz.” dedi. 

‘’Nestle Health Science Fabrikasına GES Kurduk’’

Son dönemde yer aldıkları proje ile ilgili konuşan Kılıç, “Uluslararası firmalara da projeler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Karacabey’de bulunan Nestle firmasının yeni yaptığı Nestle Health Science fabrikasının çatısında faaliyete geçirdiğimiz 640 kWp’lik GES projesi. Bu proje ile yılda yaklaşık 745.000 kWh elektrik üretimi yapılacak, 328 ton CO2/yıl emisyonu engellemiş olacak ve 64 TEP/yıl (Ton Eşdeğer Petrol) karşılığı üretim yapılmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

2023 yılında 100 MWp hedefi koyduklarını belirten Kılıç, “2022 yılını 80-90 MWp’lik bir kapasite ile tamamlamayı planlıyoruz. Yıl başında planladığımız hedeflerin oldukça üzerine çıkmış bulunmaktayız. Bu duruma Şubat ayında açıklanan teşviklerin de etkisi oldu. Hızlıca önlem alarak ekibimizi ve depomuzu büyüttük. Bu dönemde ürünlerim teslim sürelerinde oldukça sorun yaşandı ve yaşamaya da devam ediyoruz. Bu nedenle üretici firmalarla anlaşmalarımızı güncelledik. Ülkemizde ve Avrupa’da enerji fiyatlarının da yükseldiğini düşünürsek yenilenebilir enerjiye olan talebin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca Ağustos ayında yayımlanan yönetmelik ile birlikte arazi GES projelerinin de artacağını öngörebiliyoruz. 2023 yılı için kendimize 100 MWp kapasite hedefi koyduk. Çalışmalarımıza da bu doğrultuda devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments