“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerAlzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi İnşaatı Hızla İlerliyor

Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi İnşaatı Hızla İlerliyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından Mart ayında Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde temelleri atılan Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’nin inşaatı hızla devam ediyor. İnşaat alanını ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza atmış bir belediyedir. Bu merkezimiz de çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biri olacak” dedi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Mart ayında Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde temelleri atılan Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi, sosyal belediyecilik konusunda büyük eserlere ve projelere imza atmış bir belediyedir. Bu merkezimiz de çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biri olacak” dedi.

Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi inşaatını inceleyen Yaşar, merkezde Alzheimer hastaları ve yaşlılar için zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktivitelerin de yapılacağını belirtti.

Yenimahalle’nin İhtiyacı Olan Merkez

Başkan Yaşar, “Merkezde açık ve yarı açık sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve spor alanları bulunacak. Bu sayede yaşlılarımızın günlük yaşam aktivitelerini keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız. Bu merkezle yaşlı ve Alzheimer hastalarına destek olmanın yanı sıra, yakınlarına da nefes aldırmak istiyoruz. Bu merkez Yenimahalle’nin eksikliği olan bir yapıydı ve bu eksiği kapatıyor olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bakıma muhtaç yaşlı ve Alzheimer hastalarının günlük veya kısa süreli misafir edileceği tesisin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yaşar, “Aileler, yaşlılarını birkaç gün güvenle bırakabilecekleri bir yere ihtiyaç duyduklarında bu tesis onların hizmetinde olacak” dedi.

7 bin 868 metrekare inşaat alanına sahip olacak tesisin 3 bin 898 metrekaresi Yaşlı Yaşam Merkezi, 1830 metrekaresi ise Alzheimer Merkezi olarak kullanılacak. Toplam 116 yatak kapasiteli yapının her odasında banyo bulunacak. Beş yıldızlı otel konforunda olacak tesis, iki kattan oluşacak ve içerisinde çok amaçlı salon, iki yemek salonu, iki yemekhane, iki mutfak, iki servis mutfağı, sağlık birimleri, on tek kişilik, elli üç iki kişilik oda, fizyoterapi odası, iki dinlenme odası ve bir atölye odası yer alacak.

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“isaf-banner
“UNICERA

Most Popular

Recent Comments