“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerAksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni atık su arıtma tesisi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni atık su arıtma tesisi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak yeni atık su arıtma tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Bu yatırım, bölgenin çevresel sürdürülebilirliğini artırmayı ve yeni yatırımları çekmeyi hedefliyor.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB), büyümesini sürdürürken çevresel sürdürülebilirliğe de önem veriyor. Yeni bir atık su arıtma tesisi yatırımıyla, mevcut sanayi kuruluşlarının atık yönetimi iyileştirilecek ve yeni yatırımcılar için güçlü bir altyapı sağlanacak.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI DESTEĞİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihale edilen ve finanse edilen proje, merkezi hükümetin çevreci sanayi politikalarına verdiği önemi gösteriyor. Aksaray OSB Bölge Müdürü Ali Bay, projenin sadece altyapıdan ibaret olmadığını, Aksaray’ın çevreye duyarlı kalkınma vizyonunun bir parçası olduğunu vurguladı.

YEREL VE GENEL KATILIM

Bay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’a teşekkürlerini iletti. Bu yatırımın, OSB ve Aksaray için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

ÇEVRECİ SANAYİLEŞME

Artmakta olan sanayi yatırımlarıyla birlikte çevre altyapısının da gelişmesi gerekiyor. Yeni arıtma tesisi, Türkiye’de çevreci sanayileşme modelinin bir örneği olarak gösteriliyor. Hedef, su kaynaklarının korunması, atık yönetiminin iyileştirilmesi ve çevre standartlarının yükseltilmesidir. Bu yatırım, OSB’nin büyüme potansiyelini destekleyip ulusal düzeyde yeni yatırımları Aksaray’a çekecek.

Kaynak: Alparslan Diyarı

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments