“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerFirma HaberleriAlumil’e, ‘Loop 60’ ile yeni bir “Bravo”

Alumil’e, ‘Loop 60’ ile yeni bir “Bravo”

Alumil’in çevresel koruma ve doğal kaynakların sorumlu kullanımı ilkesi, sürdürülebilirlikte 3’üncü ödülü getirdi!

Yüksek segment ürün yelpazesini sürekli genişleten Alumil, çevresel ayak izini azaltan, enerji ve hammadde kaynaklarını koruyan uzun vadeli sürdürülebilirliği destekleyen “Loop 60” ile iddialı.

Alumil’in sürdürülebilirliğe olan taahhüdünün en büyük kanıtı olan Loop 60, Ulusal Akreditasyon Sistemi tarafından onaylanmış “OK Recycled” sertifikasına da sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Uzun vadeli sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla “yeşil büyüme” modelini benimseyen, çevresel ayak izini azaltan ve enerji ile hammaddeyi koruyan sürdürülebilir uygulamaları hayata geçiren Alumil, çevre ve sürdürülebilirlik yatırımlarının meyvelerini toplamaya devam ediyor. 

Alumil; 10 yıldan fazla bir süredir sürdürülebilir kalkınmaya öncülük eden inisiyatifleri teşvik eden bir platform olarak takdir toplayan ve her yıl ortalama 160’ın üzerinde kuruluşun başvurduğu “Bravo Sürdürülebilirlik Ödülleri”nde, 3. kez bu ödüle layık görüldü. 12 Aralık 2023’te Yunanistan’da gerçekleşen etkinlikte öne çıkan konulardan biri Loop 60’ın sahip olduğu, küresel ölçekte sayılı şirkete sunulan “OK Recycled” sertifikasıydı. Bu prestijli sertifika, geri dönüştürülmüş içerik kullanımında şeffaflığın ve güvenilirliğin bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

Tüm mimari profillerin üretiminde yüzde 60 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanma taahhüdüne istinaden “OK Recycled” sertifikasına sahip olan Alumil, “Çevre” kategorisinde “Kaynak Yönetimi, Ham Maddeler ve Çevresel Ayak İzi” teması ile dikkatleri üzerine çekti. 

Ödül törenine katılan Alumil Grup Sürdürülebilirlik Müdürü Georgios Fytianos şunları ifade etti: “Bu onur, çevreyi korumaya olan bağlılığımızı ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma arzumuzu daha da güçlendirerek motivasyonumuzu artırıyor.” 

LOOP 60: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TAAHHÜDÜNÜN KANITI  

Enerji ve kaynak koruma konusundaki sürdürülebilir uygulamaların temelini “geri dönüşüm” üzerine kuran Alumil, sürdürülebilirliğe olan taahhüdünün en büyük kanıtı olarak, Yunanistan’ın mimari sistem profilleri için üretilen ilk sertifikalı geri dönüştürülmüş alüminyumu olan Loop 60’ı, sektöre sunduğu mimari çözüm sistemlerinde kullanmaya başladı.

Alumil böylece, yüksek kaliteli ve yüksek performanslı, çevresel sorumluluk anlayışına sonuna kadar bağlı alüminyum sistemlerle yaşam kalitesi yükseltme misyonuna bir adım daha yaklaşmış oldu. 

Üretim ve geri dönüşüm süreçleri yüksek prestijli “OK Recycled” sertifikasına sahip olan Loop 60, EN 15343 ve ISO 14021 standartlarına uygun olduğu gibi geri dönüştürülen içerik konusunda güvenilirlik ve şeffaflık sağlamaktadır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA 4,6 MİLYON EURO

Alumil, sürdürülebilir kalkınma alanındaki girişimlerinin bir parçası olarak, 4,6 milyon Euro’luk bir yatırım olan modern bir alüminyum hurda ayırma ve işleme tesisini 2020 yılında Yunanistan’ın Kilkis Endüstri Bölgesi’nde tamamladı. Bu tesis, birinci sınıf alüminyum sağlayan son derece verimli bir üretim, işleme ve geri dönüşüm hattı barındırmaktadır.

Uzmanlara göre ise geri dönüştürülebilir malzemelerden ikincil alüminyum üretimiyle, %95’e ulaşan inanılmaz bir enerji tasarrufu ile karbondioksit emisyonunda %76’dan fazla azalma sağlanabilir. 

LOOP 60 VE ÇEVRESEL ETKİLERİ 

Loop 60 alüminyum sistemlerin çevresel avantajları, şu şekilde:

  • %95 enerji tasarrufu: Geri dönüştürülmüş malzemeden ikincil alüminyum üretimi, birincil üretime göre ciddi derecede daha az enerji tüketerek %95’e kadar enerji tasarrufu sağlar. Enerji kullanımındaki bu önemli fark, alüminyum endüstrisinde sürdürülebilirliğe ve çevre korumaya yönelik önemli bir adımı temsil eder.
  • %76 daha az karbondioksit (CO2) emisyonu: Loop 60 kullanımı CO2 emisyonunu birincil alüminyum üretimi küresel ortalamasına kıyasla %76’dan fazla azaltır. Birincil ve ikincil alüminyum üretimi arasındaki bu önemli sera gazı emisyonu ve enerji kullanımı farkı, geri dönüştürülmüş alüminyumun döngüsel ekonomide ve metalürji endüstrisinin sürdürülebilirliğindeki rolünü net bir şekilde ortaya koymaktadır.
  • Hammadde çıkarımında ve atık üretiminde azalma.
Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“isaf-banner
“UNICERA

Most Popular

Recent Comments