“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerGayrimenkul HaberleriGayrimenkul Borsası GABORAS Trilyonluk Ekonomik Hacim Oluşturacak

Gayrimenkul Borsası GABORAS Trilyonluk Ekonomik Hacim Oluşturacak

GABORAS’ın hayata geçirilme süreci ve ortaya çıkacağı ekonomik değerin ele alındığı çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, TVF Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen’in ve TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez’in görüşlerine yer verildi.

TVF ve MÜSİAD tarafından, Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ’nin (GABORAS) hayata geçirilme süreci ve ortaya çıkacağı ekonomik değerin ele alındığı çalıştay gerçekleşti.

Çalıştayda, dijital teknoloji, big-data ve veri işleme altyapısı, özel-kamu değer haritalarının hızlandırılması, toplu değerleme, anlık raporlama ve değerleme otomasyonu, dijital ekranlar, risk parametreleri, ölçme-izleme-değerlendirme kapasitesi, güvenli alım satım platformu aşaması, endeksleşme, borsalaşma, gayrimenkul ve türevlerinin menkulleşmesi konuşuldu.

3 gün devam eden çalıştayda, sektör temsilcileriyle buluşan ilgililer tarafından mevcut aşama gözden geçirildi ve karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez’in önderliğinde TVF Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen’in düzenlendiği çalıştaya TVF Yatırım Yöneticisi Ali Aydın, TVF Strateji ve Risk Yöneticisi Kadri Buldanlı, TVF Genel Müdür Özel Kalemi Mehmet Çamır, MÜSİAD, GABORAS ve SENYAP yöneticileri katıldı.

TVF Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının büyük, milli ve yerli bir proje olduğunu belirterek, projenin ekonomiye ve alternatif sermaye piyasalarına çok önemli bir katkı sunduğunu ifade etti. Özmen, “Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının kurulması vizyonu, ülkemiz açısından trilyonlarca liralık menkul değer hacmi oluşturacaktır.” dedi.

GABORAS Yönetim Kurulu Baş Danışmanı Lütfi Altun da, GABORAS’ın temelde bir big-data yönetimi olduğunu aktararak, çalıştayda teknik detayları sunulan yüksek teknoloji kapasitesinde 10 yıllık emek bulunduğunu kaydetti.

Platformun hayata geçirilmesine dair hazırlıkların tam gaz sürdüğünü ve borsalaşma yolunda eksikliklerin büyük kısmının giderildiğini söyleyen Altun; “Bunun eksik tarafı kamudaki statik verilerdir. Bürokraside kilitli ve çoğu güncel olmayan, paylaşılmayan sağlıksız veriler, piyasa verileriyle örtüşmemektedir. Bugün ülkede bir sıkıntı var dersek bunun temelinde kamu verisi ve bilgisini paylaşımdaki belirsizlik yatmaktadır’’ dedi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments