“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerKonut HaberleriŞükran Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Düğmeye Basıldı

Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Düğmeye Basıldı

Bünyesinde Türkiye’nin ikinci büyük tescilli yapı taşımasının da bulunduğu Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Ekim ayında atılacak.


Konya konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bünyesinde Türkiye’nin ikinci büyük tescilli yapı taşımasının da bulunduğu Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelinin Ekim ayında atılması planlanıyor.


Meram Belediyesi öncülüğünde yürütülen projede varolan tarihi ve kültürel dokuyu korumak, hasar gören yapılara yeniden hayat vermek amaçlanıyor. Büyük ses getiren projenin temelinin Ekim ayı içinde atılması planlanıyor. Türkiye’nin Hasankeyf’ten sonra ikinci en büyük tescilli alanın taşınacağı projede 6 tarihi mekan yeniden hayat bulacak.

Proje Kapsamında Toplam 9 Tescilli Bina Olacak
Projeyle ilgili detayları ve gelinen son noktayı değerlendiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, uzun zamandır beklenen projeye artık başlayacaklarını duyurdu. Türkiye’nin ikinci büyük tescilli ada taşınma işi için ihalenin geçtiğimiz ay içinde yapıldığını hatırlatan Kavuş, projeyle ilgili şu detayları paylaştı: “Bu alanda üç tescilli binamız zaten var; Hakimevi, Hakim Konukevi ve Zabıta Karakolu. Hakimevi dediğimiz binamız iki ayrı yapıdan oluşuyor. Bunların restorasyonu ile birlikte şu an yerlerinde olmayan 6 tarihi bina orijinaline uygun olarak bu ada içinde yeniden inşa edilecek ve toplamda adada 9 tescilli binamız olacak. Tüm bu tarihi yapılar aynı ada içinde sosyal yaşam merkezi, kafe, restoran, otel ve idari bina olarak Konyalılara hizmet edecek. Bu hizmetleri, binalar geçmişte hangi işlevi görüyorsa onu ya da benzeri bir işlevi görmesini arzu ederek projelendirdik. Konya’nın hem gündüz hem de akşam sosyal hayatına katkı sunacak.”

“İnşaatların Başlamasıyla Süreç Hızlanacak”
Tescilli binaların taşınacağı etabın temelinin Ekim ayı içerisinde atılacağını müjdeleyen Kavuş, kazı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti. Tarihi yapıların bulunduğu bir bölge olduğu için kazı çalışmalarını büyük bir hassasiyetle ve tarihe azami saygı çerçevesinde yürüttüklerini, bu sebeple sürecin yavaş ilerlediğini ifade eden Kavuş, inşaat çalışmasının başlamasının ardından sürecin hız kazanacağını aktardı. İlk çalışmaların tamamlanmasının ardından adalar için ihaleye çıkacaklarını söyleyen Kavuş, “Bazı adalarda ise çıkan tarihi eserler nedeniyle bu bölgelerde inşaat yapmayacağız. Eski Larende Caddesi’nde bulunan yapılar kaldırıldığında Konya’nın tarihi surları gün yüzüne çıkacak. Şükran’da ortaya çıkan kilise, hamam kalıntıları ve diğer buluntularla surlar birleştirilince Şükran’ın bir kısmı da ‘açık hava müzesi’ olarak misafirlerine hizmet verecek.” dedi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA

Most Popular

Recent Comments