“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaMimarlık OfisiUrbanjobs’ın Yeni Projesi: Nappo Pizza

Urbanjobs’ın Yeni Projesi: Nappo Pizza

Urbanjobs, Nappo Pizza projesinde, “ne az, ne de çok, olması gerektiği kadar” teması üzerine kurulu bir tasarım anlayışı sunuyor.


Nappo Pizza’nın iç mimari tasarımı ve uygulaması Urbanjobs tarafından yapıldı. Kanyon Alışveriş Merkezi içerisinde, üç tarafı düzensiz duvarlarla çevrili bir mekanda geliştirilen Nappo Pizza projesi, mevcut duvarları olduğu gibi bırakan ve onlara temas etmeden yeni bir kabuk ortaya koyan bir tasarım anlayışıyla ele alınmış. Böylece, mevcutta var olan kaotik ortamın içerisinde, tamamen öklidyen olarak oturtulmuş yeni bir mekan oluşturulması hedeflenmiş. Tüm mevcut duvarlarda yarı mat siyah boya kullanılmış. Tamamen açık bir mutfak alanı, herhangi bir giriş veya çıkış kapısı olmayan yüksek bir duvarın arkasına yerleştirilmiş.


Urbanjobs’ın klasik mekan beklentilerinin ötesine taşıdığı ve bezeme öğeleri ile bütünleşen dekoratif iç mekan anlayışına karşı bir cevap niteliğinde ele aldığı Nappo Pizza projesi, tasarım ekibinin mimari perspektif sunan iç mekanlar üretme çabasının bir sonucu. Tüm projelerinde vermeye çalıştığı “ne az, ne de çok, olması gerektiği kadar, olmaması gerektiği için” teması üzerine üretilmiş olan mekan, pizza yapmanın işlevsel yönüne ve yemek yemenin özüne vurgu yapmaya çalışıyor. Bunlar haricinde gereksiz hiçbir detaya ve bezemeye yer verilmiyor. Korkulukların zemin ile bağlantısına dair bir detay dahi görünmüyor. Buna benzer tüm detaylar, görmediğimiz duvar ve zemin altı katmanlarda önceden çözülmüş. Öne çıkarılmak istenen alanlarda mermer kullanılmış, binlerce yıl içinde oluşmuş bu doğal taş ile yemek yapmanın sürecine dayanan ortak bir bağ yaratılmış. Bu sebeple, pizzayı öne çıkarmak ve bu bağlamı bütünleştirmek için pizza fırını, fırın yüksekliğinde mermer bir duvar ile çerçevelenmiş. Eklenen diğer duvarlar çerçeveleri asmak veya korkuluk için bir destek duvarı olarak düşünülmüş.


Projenin bağlamsal boyutunun yanında, mimari anlamda en büyük zorluk çarpık bir iç mekana sahip olması. Kendi içinde de hiçbir dik açısı olmaması sebebiyle, projedeki temel ihtiyacı “mekanın gönyeye alınması” olarak tanımlayan Urbanjobs tasarım ekibi, girişe göre sağdaki duvara 90 derecelik bir çizgi koymaya karar vermiş ve sonraki adımlarını bu çizgiye göre düzenlemiş.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“UNICERA

Most Popular

Recent Comments