“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerUlaştırma Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü'nün İlk Tabliye Bloğu Yerleştirildi

1915 Çanakkale Köprüsü’nün İlk Tabliye Bloğu Yerleştirildi


Ülkemizin önemli projelerinde birisi olan 1915 Çanakkale Köprüsü yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Köprünün yol kısmını oluşturacak tabliyelerin blokları yerleştirilmeye başlandı.


1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının çalışmaları yeniden hızlandı. Köprünün üzerindeki yol kısmını oluşturacak tabliye bloklarının ilkinin montajına start verildi ve ilk tabliye bloğu Singapur bayraklı Asian Hercules – III isimli yüzer vinç ile köprü inşaatına yerleştirildi. İlk tabliye bloğunun Çanakkale Boğazı’nın Asya yakasında bulunan Lapseki ilçesinde yapımı biten 680 metrelik uzunluktaki yaklaşım viyadüğünün ucuna yerleştirildiği belirtildi. Birkaç gün içinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapıldığı Gelibolu yakasındaki 365 metrelik yaklaşım viyadüğünün ucuna da ilk tabliye bloğunun yerleştirileceği açıklandı.

Tabliye Bloklarının Her Biri 700 Ton Ağırlığında
Hazırlanan planlamaya göre 1915 Çanakkale Köprüsü’nün üzerine 87 tabliye bloğu montaj edilecek. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığında olan tabliye bloklarının montaj işlerinin yaz sonuna kadar tamamlanmış olması planlanıyor. Köprüde gidiş-geliş olmak üzere her 2 yönde 3 şerit yol olacak. 318 metre uzunluğundaki köprü kuleleri 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni temsil edecek.


1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında 2023 metre orta açıklığı ile “Dünyanın en büyük asma köprüsü” unvanına kavuşacak.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments