“Yapigundem
Ana SayfaMimarlık Ofisi2022 İç Mimari Trendleri: Nötr ve Natürel Renkler, Dokular ve Malzemeler

2022 İç Mimari Trendleri: Nötr ve Natürel Renkler, Dokular ve Malzemeler

Beril Khalaf Interiors çatısı altında, ulusal ve uluslararası ölçekte iç mimari projeler yürüten ve sanatsal mekanlara imza atan İç Mimar Beril Khalaf, 2022 yılında ön plana çıkacak olan dekorasyon trendlerini değerlendirdi.


Beril Khalaf Interiors çatısı altında, ulusal ve uluslararası ölçekte iç mimari projeler yürüten ve sanatsal mekanlara imza atan İç Mimar Beril Khalaf, 2022 yılında ön plana çıkacak olan dekorasyon trendlerini değerlendirdi. Beril Khalaf’a göre natürel renkler, fonksiyonel mobilyalar ve minimal tasarımlar yeni yılda fazlaca karşımıza çıkacak.


Beril Khalaf Interiors Kurucusu İç Mimar Beril Khalaf, 2022 yılında tasarım alanında konuşulacak yenilikleri ve iç mekanlarda karşımıza çıkacak dekorasyon trendlerini aktardı. Genel olarak evlerde 2021 yılında da yansımalarını görmeye başladığımız ve bir noktada hayatımıza girmiş olan doğala yakın nötr ve natürel renklerin hakim olduğu tasarımların göz önüne çıkacağını belirten Beril Khalaf, işlevsel mobilyaları ve basit yaşam prensiplerini benimseyebileceğimiz minimal tasarımların popüler hale geleceğini aktardı.


“Doğanın Sunduğu Natürel Renkleri Ev Dekorasyonlarında Daha Sık Göreceğiz”
Doğanın iç mekanlarda hüküm sürmeye devam edeceğini ve doğanın sunduğu natürel renkleri ev dekorasyonlarında daha sık göreceğimizi vurgulayan İç Mimar Beril Khalaf, natürel renklere işlenmemiş, doğal ve sürdürülebilir malzemelerin eşlik edeceğini belirtiyor ve ekliyor: “Traverten, oniks, granit gibi malzemelere konut ya da ticari projelerde çokça rastlayacağımızı düşünüyorum. Natürel renklere bozuk formlar ve organik bitişlere sahip mobilyalar eşlik edecek. Geçirmiş olduğumuz dönemin şartlarına ayak uydurabilmek adına evlerde çokça vakit geçirdiğimiz, evlerimizi kimi zaman ofis kimi zaman da bir atölye olarak kullandığımız için, özellikle yaşam alanlarında, boşlukların ve hareket alanlarının da bulunduğu, aynı alanın birden fazla fonksiyona sahip olduğu tasarım fikirlerine 2022 yılında fazlaca yer vereceğimizi düşünüyorum. Eskimeyen ve her tasarım dilinde farklı bir formuna rastladığımız ahşap, bu yıl da duvar panelleri olarak karşımıza çıkacak. Zeminde kullandığımız doğal taş karolar, mermerden yapılmış tezgahlar keten ve pamuklu kumaşlar 2022’de de trend olmaya devam edecek.”


Modada başlayan nostaljik canlanma stilinin önümüzdeki yılda iç mekan tasarım trendlerinde de yeniden popüler olacağını aktaran iç mimar, farklı tasarım dillerine yer verilmek istenen tasarımlarda retro tarzı unsurlara ve renklere rastlayacağımızı da sözlerine ekliyor. Minimal tasarımlarda görmeye alışkın olduğumuz keten kumaşlar ve ahşap natürel dokuların yanı sıra kadife kumaşlara, pirinçlere ve metal dokulara da çokça yer verileceğini dile getiriyor.


‘’Tüm zamanların trendi diyebileceğimiz, her mekanın en önemli aksesuarı bitkiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da tasarımın tamamlayıcı parçaları olarak yaşam alanlarımızda yerlerini alacak’’ diyen Beril Khalaf, seramik ve ahşap malzemelerden elle üretilmiş, doğal bitişli aksesuarların önümüzdeki yıl göz önünde olacağını sözlerine ekliyor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments