“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerEkonomi Haberleri2022 Riskli Yapı Tespit Ücreti Belli Oldu

2022 Riskli Yapı Tespit Ücreti Belli Oldu

Evinin depreme dayanıksız olduğunu tespit eden kişiler 6306 sayılı kanun gereğince kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyebiliyor. Peki, deprem riskini belirlemek için yapılan riskli yapı tespit ücreti ne kadar oldu?

Son yıllarda yaşanan deprem afetlerinin ardından dayanıksız evleri yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kentsel dönüşüm projelerine, dayanıksız evleri olanlar başvuru yapabiliyor. Evini yenilemek isteyenler için düşük faizli kredi, kira yardımı ve harç muafiyeti gibi yardım seçenekleri sunulurken, 2022 riskli yapı tespit ücretleri de açıklandı. 

Kat, bina ya da oturum sayısına göre değişkenlik gösterebilen tespit ücretleri bu yıl, 3 katlı ve 100 metrekare alanı bulunan bir konut için ortalama ücret 3 bin TL – 5 bin TL aralığına çıktı. Apartmanların riskli yapı tespit ücreti ise 8 bin TL dolaylarına geldi. 

Riskli yapı tespitleri kentsel dönüşüm kanunu ya da deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılıyor. Buna göre, riskli yapı tespiti için bodrum ya da zemin katta bulunan kolon, kiriş ve perdeden numune alınıyor. Alınan numuneler laboratuvar koşullarında değerlendirilerek sonuçlandırılıyor. 

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments