“yapigundem-yeni-banner-1.jpeg”
Ana SayfaHaberlerKonut HaberleriDeprem Korkusu Sona Erdi: Kirazlıtepe de Yeni Yaşam Başladı

Deprem Korkusu Sona Erdi: Kirazlıtepe de Yeni Yaşam Başladı

Kirazlıtepe de Kentsel Dönüşümle Yeni Bir Başlangıç

İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kirazlıtepe Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi, mahalle sakinlerini yeni ve güvenli konutlarına kavuşturdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında 7 bin 84 konutluk dönüşüm çalışmalarının birinci etabı tamamlanırken, 551 hak sahibi yeni ev ve iş yerlerine taşındı. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kirazlıtepe’nin dönüşümünün, İstanbul’da yapılmak istenen modern ve güvenli şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

Deprem Korkusu Sona Erdi

Yeni konutlarına kavuşan mahalle sakinleri, özellikle deprem endişesinin ortadan kalkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hak sahiplerinden Sevgi Budak, eski ve güvensiz evlerin yerini sağlam ve modern yapılarla değiştiren bu projeye karşı çıkanların, Kirazlıtepe’nin yeni halini görmeleri gerektiğini söyledi. Budak, “Devletimize güvenin, evleriniz sağlam olsun, rahat yaşayın” diyerek kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

Beklentilerin Üzerinde Kalite

TOKİ konutlarının sağlamlığına dikkat çeken Budak, projeyi baştan sona takip ettiklerini ve inşaatın son derece sağlam yapıldığını belirtti. “Deprem korkum artık yok, evimde rahat uyuyorum” diyen Budak, “Burası sadece bir ev değil, tam anlamıyla bir yaşam alanı oldu” ifadelerini kullandı.

Otopark Sorunu Çözüldü

Kübra Atmaca ise kentsel dönüşümle birlikte otopark sıkıntısının da çözüldüğüne değindi. Atmaca, her daireye ait otopark alanlarının olması sayesinde araç park etme derdinin ortadan kalktığını belirtti. Ayrıca, kullanılan beton kalitesinin standartların çok üzerinde olduğunu ve evlerinin izolasyonunun mükemmel olduğunu söyledi.

Daha Ferah Yaşam Alanları

Atmaca, Kirazlıtepe’de bitişik nizam evlerin yerini ferah ve geniş yaşam alanlarının aldığını ifade ederek, “Balkonumuza çıktığımızda artık rahat nefes alabiliyoruz. Kentsel dönüşümle beraber mahallemiz daha modern ve yaşanabilir bir yer haline geldi” dedi. Kentsel dönüşümün mahalle siluetini değiştirdiğini belirten Atmaca, devletin bu projeye el atmasıyla güven sorununun giderildiğini ve mahalle sakinlerinin projeye tereddütsüz güvendiğini sözlerine ekledi.

Kentsel Dönüşümle Güvenli Gelecek

Kirazlıtepe’deki kentsel dönüşüm projesi, İstanbul’un diğer mahallelerine de örnek teşkil ediyor. Güvenli ve modern yapılarla mahalle sakinleri artık daha huzurlu bir yaşam sürerken, projenin diğer etaplarının da tamamlanmasıyla bölgenin çehresi tamamen değişecek.

Kaynak: Emlak Dergisi

Sourceyapiradar
RELATED ARTICLES
- Advertisment -“isaf-banner
“UNICERA

Most Popular

Recent Comments