“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerYeni Gölcük Devlet Hastanesi Tam Gaz

Yeni Gölcük Devlet Hastanesi Tam Gaz

D-130 karayolu kenarında Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde yapımı devam eden 272 yataklı Yeni Gölcük Devlet Hastanesi İnşaatı, koronavirüs salgını nedeniyle hayatın neredeyse durma noktasına geldiği şu günlerde rağmen devam ediyor.

Temel Güçlendirme Uzun Sürdü

Gölcük Değirmendere Devlet Hastanesi, 272 yatak kapasite olarak projelendirildi. D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkii eski Migros AVM alanında yapımına başlanan hastane inşaatının temel işlemleri uzun sürdü. Deprem bölgesi ve fay hattının geçtiği bölge olması nedeniyle, yurt dışından getirilen özel malzemelerle temel güçlendirilmesi ve izolasyonu yapıldı.

İnşaatta Aksama Yok

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan yeni Gölcük Devlet Hastanesi’nin ihalesi 2016 yılında yapılmıştı. İhaleyi kazanan Özge İnşaat firması, hastane binasının yapılacağı alanın deprem fay hattında bulunması nedeniyle yurt dışından getirilen özel malzemelerle temel güçlendirildi. Çalışmalar uzun sürünce hastanenin de zamanında bitirilmesi aksadı. Firma, yaklaşık bir yıl süreyle hastanenin temel güçlendirme çalışmasını yürüttü. Geçen yılın ortalarında tamamlanan temel çalışmasından sonra üst inşaat çalışması başladı.

En Güvenilir 2. Hastane

Afet sonrası kullanılması zorunlu yapıların yanında, endüstriyel tesislerin ve nitelikli projelerin de deprem yönetmenliklerinin ötesinde bir tasarım performansına sahip olmasının gerektiği aşikâr. Bu noktada en güvenli, çağdaş ve güncel yöntem olan Deprem İzolasyon teknolojisidir. Sismik İzolasyon ve Sismik Temel İzolasyonu olarak da bilinen bu yöntem, ilimizde ilk kez 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra yapılan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasında uygulandı. İkinci uygulama ise Değirmendere Gölcük Devlet Hastanesi inşaatında uygulandı. Depreme yüzde yüz dayanıklı yapılan bir temel üzerine inşa çalışması süren hastane inşaatı aksamadan devam ediyor.

İnşaat Yükseliyor

Gölcük Devlet Hastanesi inşaatında 30 işçi çalışıyor. Gazetemize konuşan firma yöneticisi, “İnşaat çalışmalarımız hızla sürüyor. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Koronavirüs salgını ile ilgili olarak çalışanlarımız arasında bir sorun yok. Gereken önlem ve tedbirleri alıyoruz. Hastane binasını 2021 yılı ortalarında bitireceğiz” dedi.

32 Yataklı Yoğun Bakım

Birinci sınıf bir devlet hastanesi olacak olan Değirmendere Gölcük Devlet Hastanesi inşaatında tempo artıyor. 52 bin metrekare inşaat alanında 45 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilecek hastanede 28’i erişkin, 7’si çocuk olmak üzere toplam 32 yoğun bakım yatağı bulunacak. Hastanede ayrıca 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve sezaryen olmak üzere 9 ameliyathane 71 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik konforlu doğum odası, hiperbolik ünitesi gibi özellikli alanlar ile 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark yer alacak.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - “Samsun
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments