“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerİzmir Torbalı'daki Müteahhitler Boykot'a Başladı!

İzmir Torbalı’daki Müteahhitler Boykot’a Başladı!

İzmir Torbalı’daki müteahhitlerden yeni bir boykot haberi geldi.


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun çağrısıyla 9 Eylül’de Türkiye genelinde başlatılan şantiyelerde iş durdurma eylemi sona ermişken yeni bir boykot haberi de Torbalı’dan geldi. İzmir’in Torbalı ilçesindeki müteahhitler, Torbalı Ticaret Odası (TTO) öncülüğünde 15 günlüğüne iş bırakma eylemine başladı. Boykot, 10 Ekim tarihinde sona erecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun; 15 gün boyunca çivi bile çakmayacaklarını, demir – çimento ve hazır beton kartelinin kriz fırsatçılığı yapmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Olgun sözlerine şöyle devam etti: “2018 yılından itibaren hazır betona yüzde 97, çimentoya yüzde 85, demire ise yüzde 137 zam geldi. Zamlar ile birlikte yapı inşaatlarında kullanılan 1 metreküp beton fiyatı KDV ve pompa bedeli dahil olmak üzere 2018 yılında 180 TL iken bu yıl 355 TL’ye çıktı. İnşaat maliyetlerinin büyük yükünü çeken beton, demir ve çimentonun dışında diğer 79 kalemde de son dönemde yüzde 50’lik artış oldu.”


200 Sektör Temsilcisinin Ortak Kararı
Torbalı ve Ayrancılar bölgesinde yaklaşık 200 sektör temsilcisi ile ortak karar aldıklarını açıklayan Olgun, yılda 15 bin konut üreten Torbalılı müteahhitlerin artan maliyetler sebebi ile konut yapamaz olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin en yoğun göç alan bölgelerinden olan Torbalı’da konut stoğunun tükendiğini belirten Olgun, bu durumun emlak fiyatlarını yükselttiğini ifade etti. Hayatın her alanında zam olduğunu aktaran Olgun; yüksek faizin, yüksek enflasyon ve yüksek kurun üyelerimizin belini büktüğünü söyledi. Bununla birlikte demir, çimento ve beton kartelinin enflasyona artı olarak kriz fırsatçılığı yaptığını vurgulayan Olgun, “Yüksek kuru bahane ediyorlar ama dolar düşerken hiç indirim yaptıklarını görmedik. Sektörün tüm temsilcilerinin ortak kararıdır. Harç bitti, yapı paydos. Çivi çakmayacağız. Bu birinci adım, ikinci adım Rekabet Kurumu’nun kapısını çalmak olacaktır. Ayrıca üretimi sınırlı olan demir, çelik, çimento ve benzeri inşaat ham maddesinin ihracatına sınırlandırma getirmesi gerekiyor” dedi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments